17:38
В Україні хочуть дозволити не викликати ДАІ на дрібні аварії

У цьому році в Україну можуть ввести європротокол - документ спрощеної фіксації ДТП без участі ДАІ. На місці аварії досить буде страхових агентів, але за умови, що в аварії ніхто не постраждав, а сума збитків не перевищує 10 тисяч гривень

Оформлення дрібних аварій без ДАІ буде швидше і допоможе зменшити кількість заторів на дорогах, що особливо актуально для великих міст. Головна вимога - ДТП без жертв і потерпілих, а сума збитків до 10 тисяч гривень. Крім того, учасники аварії повинні мати поліс обов'язкового страхування. Варто відзначити, що якщо не викликається ДАІ - не вилучається посвідчення водія і не стягується адміністративний штраф, передає ТСН.

Правда, скоріше за все, подорожчає страховка - у неї закладуть ризики на аферистів. Агенти побоюються, що самостійне оформлення збільшить кількість махінацій.

А поки європротокол тільки в планах, поліс обов'язкового автострахування вже вдвічі виріс в розмірах виплат і змінив зовнішній вигляд. Замість жовтого кольору він став бірюзовим, прибрали логотип моторного бюро, додали елементи захисту. Сам документ для лобового скла теж змінив колір і отримав голографічний захист. Старий бланк буде діяти до кінця терміну дії страховки. І головне - поки вартість «автоцивілки» обіцяють не підвищувати.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 736 | Додав: Vovchuk | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]