Жоден водій не застрахований, що у своїй практиці не буде причетний до ДТП. Наслідки бувають різноманітні. Як від простого наїзду ззаді, так і до летальних наслідків. Крім цього всі автомобілі в Україні мають страховку і треба знати, чим вона може нам допомогти в даних ситуаціях. Для вирішення цих завдань нам треба розібрати, що таке ДТП.

Як пишеться в правилах дорожнього руху ДТП це:
Категорія: Страховка | Переглядів: 3052 | Додав: Vovchuk | Дата: 07 Грудня 2013

Відповідно до Закону України «Про страхування» в Україні існують такі види автострахування:

- обов‘язкове (так зване ОСАГО), яке регулюється Законом України «Про обов‘язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів»;

- добровільне, яке, в свою чергу, також можна поділити на два різновиди: добровільне страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів та страхування майна (так зване КАСКО).

Що стосується першого виду страхування – ОСАГО, то його досить чітко та однозначно врегульовано відповідним Законом, і на практиці питань з оформленням обов‘язкової страховки не виникає. Тут слід звернути увагу на такі моменти:
Категорія: Страховка | Переглядів: 1632 | Додав: Vovchuk | Дата: 07 Грудня 2013

Перше, що необхідно зробити, це протягом 30 днів з дня ДТП подати заяву про страхове відшкодування. Якщо у компанію вже подано заяву від винуватця ДТП, все одно її продублюйте. Якщо виникнуть труднощі з оформленням заяви, зверніться до юриста, який її належно оформить та роз’яснить усі нюанси а також несподіванки, з якими Ви можете зіштовхнутися, тобто він забезпечить вас усією необхідною інформацією
Категорія: Страховка | Переглядів: 864 | Додав: Vovchuk | Дата: 07 Грудня 2013

На жаль, трапляється таке, що автовласники потрапляють у ДТП. У цьому випадку вони стикаються з проблемою відшкодування збитку. Причому іноді відшкодування горе-водії не отримують через власну неуважність, а страховики дуже вдало використовують менталітет та довірливість наших людей. Часто постраждалі підписують неправильно оформлені протоколи, дають необдумані пояснення, не стежать за тим, чи правильно складена схема ДТП. У результаті такі водії плачуть гіркими сльозами і втрачають багато грошей навіть за наявності страхового поліса. 
Якщо ваш автомобіль став жертвою ДТП, то, відповідно до законодавства, страхова компанія повинна виплатити вам гроші протягом 15 робочих днів з того моменту, як ви представили останній документ з переліку необхідних. Однак на практиці не все так просто, і взаємодія зі страхувальниками виявляється не такою гладкою, як записано у наших законах, а саме у Законі України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів». 
Категорія: Страховка | Переглядів: 741 | Додав: Vovchuk | Дата: 07 Грудня 2013

 Застрахувати себе щоб не потрапити в аварію не можна. А ось грамотна поведінка разом із знанням правил дорожнього руху і деяких юридичних норм допоможуть добитися компенсації збитку, а також уникнути несправедливого звинувачення і, як наслідок, штрафу. І навіть кримінальної відповідальності.

Мигання аварійної сигналізації, пробка з тих, які намагаються об’їхати затор машин, водії потерпілих авто, нервово натискуючі на кнопки стільникових телефонів, – ось класична картина ДТП.

Потрапивши в аварію, більшість водіїв втрачає самовладання. Тарас, власник Skoda Fabia, згадує, що, вперше потрапивши в ДТП, якнайбільше хотів одного – виказати водію, який «ударив» його новий автомобіль, все, що про нього думає. Після зіткнення учасники аварії сталі з’ясовувати відносини, внаслідок чого і без того складна обстановка ще більше розжарилася.

Категорія: Страховка | Переглядів: 1684 | Додав: Vovchuk | Дата: 25 Квітня 2013

Застрахувати себе від попадання в аварію не можна. А ось грамотна поведінка разом із знанням правил дорожнього руху і деяких юридичних норм допоможуть добитися компенсації збитку, а також уникнути несправедливого звинувачення і, як наслідок, штрафу. І навіть кримінальній відповідальності. Мигання аварійної сигналізації, пробка з тих, що намагаються об'їхати затор машин, водії постраждалих авто, що нервово натискають на кнопки стільникових телефонів, - ось класична картина ДТП. Потрапивши в аварію, більшість водіїв втрачають самовладання. Тарас, власник Skoda Fabia, згадує, що, вперше потрапивши в ДТП, більше всього хотів одного - висловити водієві, який «ударив» його новий автомобіль, все, що про нього думає. Після зіткнення учасники аварії стали з'ясовувати відносини, внаслідок чого і без того складна обстановка ще більше розжарилася.
Категорія: Страховка | Переглядів: 1467 | Додав: Vovchuk | Дата: 24 Квітня 2013