23:00
Виключені вдень фари «прощають» за 100 гривень
Забудькуваті водії, які за містом вдень не включають фари, офіційно караються штрафом до 510 гривень, але на ділі нову вимогу ПДР поповнює кишені інспекторів: і водії, даішники з радістю погоджуються на хабар.
Будь-яке нововведення ДАІ в нашій країні сприймається водіями в багнети. Ось і зараз, за статистикою ДАІ, 1 жовтня тільки 35% автомобілістів виконали нове правило. На другий день число законослухняних шоферів зросла до 40 відсотків. Що ж у такій ситуації роблять працівники ДАІ? Журналісти Першої передачі вирушили за місто для ревізії.
За спостереженнями , 1 жовтня по трасі Київ - Чернігів тільки мала частина автомобілів рухалася з включеними фарами , багато хто на російських номерах . Якщо раніше даішників тут було мало , то 1 жовтня вже через два кілометри від Києва журналісти натрапили на перший патруль. Вони тільки й робили, що гальмували " темні " машини.

За 15-20 хвилин наші журналісти нарахували аж 12 порушників. Але всі вони були відпущені в перебігу декількох хвилин. Невже українські інспектора ДАІ не користуються можливістю оштрафувати водія на цілих 510 грн , обмежившись лише попередженнями ?

Відповідь передбачуваний. Водій одного Форда зізнався: мовляв, інспектор пригрозив, що оштрафує на п'ять сотень, але питання вирішилося старим-добрим методом - хабарем.

"В принципі, завжди дають 50 відсотків від штрафу, але я подумав, порушення-то не таке й серйозне, запропонував стольник. Інспектор погодився", - сказав він.

Інспектори ДАІ від коментарів просто відмовилися.

На автомобільних форумах вже повно повідомлень від водіїв, які розповідають свої ситуації спілкування з працівниками ДАІ. Всі говорять про єдиний тариф, який дозволяє уникнути «світлового» протоколу - 100 грн. Враження таке, що на планерках, які пройшли у всіх управліннях ДАІ України, 30 вересня цю таксу оголосили офіційно.

Їхав в сторону Бахмача. Чесно, забув включити світло. Просто забув. Зупинили мене біля Носівки. Кажуть, що все, попався - 500 грн штраф і не менше. Я попросив попередження на перший раз. Все-таки перший день. Даішник потягнувся за протоколом. Я у відповідь простягнув 100 грн і вибачився. Гроші забрав, попрощався і поїхав.

Ось ще одне повідомлення від власника ВАЗ 21015. "На одеській загальмували, сказали, ніяких попереджень, мовляв, наказ керівництво - штрафувати всіх. Питання вирішив за сотку. Все-таки краще, ніж 510 грн за офіційний протокол", - пише Олег Г.

Таким чином, нова вимога ПДР про необхідність включати фари вдень поки що сприяє не стільки поліпшення безпеки руху, скільки збагачення нечистих на руку даішників, яких заохочують водії-порушники.

А ви платили хабар за вимкнені днем фари?
Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 798 | Додав: Vovchuk | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]