22:48
Верховний суд ухвалив переглянути вирок винуватцю резонансного ДТП у Сімферополі
Верховний суд направив на новий розгляд кримінальну справу за фактом ДТП за участю сина бізнесмена, колишнього депутата Сімферопольської міськради Йосипа Файнгольда - Віталія, пише ізданіеКоммерсант'-України.
Як повідомила прес-секретар прокуратури Криму Наталія Бояркіна, ВС скасував вирок Залізничного райсуду «у зв'язку з м'якістю вироку», а також постанову Апеляційного суду Криму, який залишив вирок без змін.
«Справа знову направлено до Залізничного райсуду», - зазначила Бояркіна.
Адвокат батька загиблої Валерій Юрченко сказав Коммерсант-Україна, що ще не бачив рішення Верховного суду. «Це цікаво. Значить, є серйозні підстави для перегляду справи », - заявив він.

Юрченко додав, що, ухваливши таке рішення, суд визнав правоту потерпілої сторони: «Видно, що первинний вирок не об'єктивний. У всіх інстанціях до наших вимог поставилися необ'єктивно ».

Нагадаємо, у вересні 2008 року Віталій Файнгольд, перебуваючи за кермом автомобіля Bentley, збив 25-річну мотоциклістку Ганну Мішуткіну, яка померла на місці події. Йому було пред'явлено звинувачення за ч. 2 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило за собою смерть).
23 липня 2009 в ході судового засідання в Залізничному районному суді Сімферополя Віталій Файнгольдполностью визнав свою провину, проте відмовився задовольнити в повному обсязі цивільний позов батька загиблої Олександра Гоппе на суму 500 тисяч грн, відшкодувавши лише 125 тисяч грн.
6 листопада 2009 суд визнав Файнгольда винним у ДТП і призначив йому умовне покарання з випробувальним терміном два роки. 22 грудня 2009 Апеляційний суд Криму відхилив апеляційну скаргу прокуратури Криму і Гоппе на рішення суду першої інстанції, у зв'язку з чим вони звернулися до Верховного суду.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 958 | Додав: Vovchuk | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]