23:02
ДТП в Кременчуці: подробиці страшної аварії

5 квітня близько першої години ночі в Кременчуці по вул. 60 років Жовтня в районі ПК «АвтоКрАЗ»автомобіль "Порш-Каєн" збив на смерть трьох пішоходів. Що повідомляли про ДТП правоохоронці і як відреагували на смерть земляків кремечужане ...

Повідомлення ВЗГ ГУМВС України в Полтавській області, опубліковане на порталі Кременчуг.OnLine 18 квітня:

"5 квітня 2008 року близько години ночі в Кременчуці по вул. 60 років Жовтня в районі ПК« АвтоКрАЗ »водій автомобіля" Порш-Каєн ", рухаючись від вул. Щорса в напрямку вул. Московської, допустив наїзд на пішоходів, які переходили проїжджу частину вул. 60 років Жовтня, після чого не впорався з керуванням, виїхав за межі проїжджої частини дороги та скоїв наїзд на електроопору, розташовану зліва по напрямку руху автомобіля на розділювальній смузі.

У результаті ДТП три пішоходи загинули на місці події, водій автомобіля та пасажир отримали тілесні ушкодження. Водій автомобіля, він же і власник "Порш-Каєн", 1975 року народження, директор ТОВ ТД «Тульчинка-центр», проживає в місті Кременчуці. Пасажир 1966 року народження, працює заступником директора Кременчуцької харчосмакової фабрики, проживає в місті Кременчуці.

Потерпілими стали подружжя з Кременчука. Чоловік 1978 року народження працював слюсарем на ЗАТ «Укрататнафта», жінка 1983 року народження працювала листоношею у Кременчуцькому міському вузлі зв'язку. А також їхній товариш, мешканець міста Кременчука, 1977 року народження.

ДТП сталося на відстані близько 50 метрів від певного дорожніми знаками пішохідного переходу, там же розміщений світлофор, який в нічний час працює в режимі жовтого мигання.

05.04.2008 року заступником начальника відділу розслідування ДТП СУ ГУМВС в області за вказаним фактом порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб). У цей же день о 14:00 за підозрою у скоєнні цього злочину водій автомобіля «Порше Каєн» був затриманий.

08.04.2008 року Автозаводським районним судом м. Кременчука продовжено термін його затримання до 10 діб, а 11.04.2008 обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. На даний час водій автомобіля утримується під вартою в нейрохірургічному відділення 3-ї Кременчуцької міської лікарні з діагнозом субарахноїдальний крововилив, забій головного мозку 1-го ступеня, закрита черепно-мозкова травма.

На даний час досудове слідство триває і вже:

- Оглянуто та приєднано до кримінальної справи в якості речового доказу автомобіль «Порш-Каєн», який зберігається на майданчику тимчасово затриманого автомототранспорту ДАІ м. Кременчука;
- У зв'язку з відмовою винуватця ДТП пройти медичний огляд на предмет встановлення факту перебування його в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння винесено постанову про взяття зразків його крові для експертного дослідження, 05.04.2008 о 11:00 були взяті такі зразки та направлено для токсикологічного дослідження;
- З участю спеціаліста-автотехніка НДЕКЦ ГУМВС в області та судово-медичного експерта Полтавського бюро СМЕ проведено відтворення обставин ДТП;
- За результатами відтворення призначено та проведено експертами НДЕКЦ ГУМВС області автотехнічна експертиза. Відповідно до висновку № 19 від 15.04.2008 року в даній дорожній обстановці в діях водія вбачаються порушення деяких пунктів правил дорожнього руху України, які, знаходяться в причинному зв'язку з виникненням ДТП та її наслідками;
- Рідні загиблих визнані потерпілими;
- Допитані в якості свідків особи, які першими прибули на місце ДТП та працівники міліції, які затримували водія та пасажира автомобіля. Зі свідчень одного зі свідків була встановлена приблизна швидкість автомобіля «Порш-Каєн» перед ДТП - 150 км / ч.
- 15.04.2008 року водію в присутності захисника пред'явлено обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України. Свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину він не визнав, від дачі свідчень з приводу пред'явленого обвинувачення відмовився;
- 17.04.2008 року по справі призначена комісійна судово-медична експертиза, перед якою було поставлено питання про можливості утримання підозрюваного з виявленими у нього тілесними ушкодженнями в умовах слідчого ізолятора.

Всі процедури, які проводяться в рамках розслідування цієї кримінальної справи, знаходяться під контролем керівництва ГУМВС України в Полтавській області та здійснюються відповідно до чинного законодавства і термінів, визначених Кримінально-процесуальним кодексом України ".

Як повідомляли кременчуцькі ЗМІ, кременчужани вийшли підтримати та висловити співчуття рідним загиблих у страшній автокатастрофі. Ось що повідомлялося на порталі Кременчуг.OnLine.

Недільним вечором більшість жителів міста відпочивали перед новою трудовим тижнем, але більше ста небайдужих кременчужан прийшли покласти квіти і підтримати батьків і рідних жертв кривавої автотрагедіі.

"Кілька днів тому в інтернеті була поширена інформація про акцію, яка повинна була пройти 13 квітня 2008 р. з 17 до 18:00 на місці автокатастрофи. Метою акції було обговорення спільного плану дій рідних загиблих та громадськості міста щодо контролю за ходом розслідування справи, яка сколихнула місто тиждень тому.

Навіть сили природи несподівано прореагували на концентрацію людського гніву: рівно о 17:00 піднявся вітер і хлинув сильний дощ, який тривав кілька хвилин.

Учасників акції підтримали водії автомобілів, які проїжджали повз місце події у цей час. Потужний звук клаксонів, який розірвав тишу недільного вечора на кілька хвилин, не залишив байдужими нікого.

На місце трагедії прийшли дружина і мати загиблого Євгена Бринова. За словами родичів, представники винуватців трагедії завітали до них минулої неділі. Один з візитерів представився братом водія Порша, інший - тестем. Вони запропонували матері загиблого Євгена матеріальну компенсацію за втрату сина, але ніхто навіть не вибачився ...

До речі, як з'ясувалося, Євген Брінов знаходився вже сім років у цивільному шлюбі і мав п'ятирічну доньку Олю, яка тепер залишилася без батька. У той трагічний вечір дружина Євгенія Ірина працювала в нічну зміну, а Євген зустрівся з кумами ... Востаннє він зателефонував дружині о пів на першу ночі, але вона не чула дзвінка, бо працювала. Більше почути голос близької людини їй не довелося ...

Рідні загиблого обурені замовчуванням деяких обставин справи, пасивністю правоохоронних органів щодо розслідування. Але вони сподіваються, що з втручанням у справу адвоката, який з сьогоднішнього дня буде представляти їхні інтереси, процес зрушиться з мертвої точки. Прізвище адвоката вони не називають, але стверджують, що це надійний і відповідальний чоловік, якого не вдасться підкупити. "

Як уже повідомляв "Вечірній Харків", Автозаводський районний суд Кременчука 22 квітня ухвалив рішення взяти під варту водія автомобіля Porsche Cayenne Леоніда Нефедовича, директора компанії "Тульчинка-Центр" (Кременчук), якому інкримінують скоєння дорожньо-транспортної пригоди 5 квітня, в якому загинуло 3 людини.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 2119 | Додав: Vovchuk | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]