22:43
Дніпропетровські слідчі зам'яли справу з 5-ма постраждалими
У ДТП, яке сталося у Дніпропетровську ще 2,5 роки тому, четверо осіб загинуло, а вижила дівчинка більше року провела в лікарні. Тим не менше, кримінальна справа за цією аварії нещодавно було закрито через відсутність складу злочину. Родичі постраждалої і загиблих вимагають перегляду справи.

Аварія сталася о 9 ранку 16 серпня 2008 року, в Дніпропетровську, на перетині вулиць Криворізької та Київської. Легковий автомобіль, в якому знаходилися потерпілі, виїхав з другорядної дороги на головну і з технічних причин заглух. У цей момент по головній дорозі рухався КАМАЗ, який чомусь не помітив заглухлу легковик, врізався в неї і протягнув під дорозі 57 метрів. З п'ятьох пасажирів легкового автомобіля вдалося врятувати тільки 9-річну Ілону Руденко. Водій КАМАЗа не постраждав взагалі.

Незважаючи на те, що КамАЗ явно перевищив допустиму швидкість (гальмівний шлях говорить про набагато більшої швидкості), а дівчинка отримала важкі травми, що загрожують життю, кримінальну справу проти водія вантажівки було закрито у зв'язку з відсутністю складу злочину.

«Слідчий, який вів справу, опитав тільки одного свідка, і те, знайшов такого, який бачив аварію з великої відстані і в дзеркало заднього виду свого автомобіля, - розповідає про подробиці слідства Іван Солоневич, дідусь вижила дівчинки. - Крім того, не проводилося жодної реконструкції подій, ні технічної експертизи автомобілів. І навіть Ілону ніхто не опитав ».

Відповідно до Конвенції ООН про права дитини, постраждала дитина має право розповісти про те, що він бачив, і його слова будуть прийняті до відома. У даному ж випадку на розповідь Ілони ніхто не звернув уваги, хоча 9-річна дитина - цілком адекватна людина, чиї слова могли б допомогти в розслідуванні. Але Валентин Спіцкій, старший слідчий відділу ДТП слідчого управління ГУ МВС у Дніпропетровській області, не вважав за її свідчення цікавими і закрив справу.

Крім того, важко повірити, що в 9 ранку не було на вулиці жодної людини, який не звернув би увагу на таку крупну аварію. Але свідків ніхто навіть не намагався шукати.

«Ми не хочемо нікого карати, але ми хочемо справедливого перегляду справи, - каже Тетяна Руденко, мама постраждалої дівчинки. - У Ілони, згідно з незалежною експертизою, яку ми проводили, тяжкі тілесні ушкодження, які становлять загрозу для життя. Вона рік провела в лікарні і ще півроку була на домашньому навчанні, а водій КАМАЗа навіть не поцікавився, як її здоров'я ».

Сьогодні всі документи знаходяться у генеральній прокуратурі України. Родичі впевнені, що справу зам'яли, і сподіваються на його перегляд - на цей раз в їх користь.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 989 | Додав: Vovchuk | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]