12:39
Дії при причетності до ДТП
Жоден водій не застрахований , що у своїй практиці не буде причетний до ДТП. Наслідки бувають різноманітні . Як від простого наїзду ззаді , так і до летальних наслідків. Крім цього всі автомобілі в Україні мають страховку і треба знати , чим вона може нам допомогти в даних ситуаціях . Для вирішення цих завдань нам треба розібрати , що таке ДТП.

Як пишеться в правилах дорожнього руху ДТП це :

« Дорожньо-транспортна пригода - Подія , Що сталося під час руху транспортного засобу , внаслідок Якої загинули або поранені люди чи завдані Матеріальні збитки. »

Багато водіїв думають, що має бити два транспортні засоби , або пішохід , велосипедист тощо. А коли , їхав один автомобіль і на ожеледі його винесло за кордон дороги , після чого авто істотно розбилося , але ще може їхати. Водій образившись на своє не вміле управління їде робити ремонт. Зовсім забувши , що у нього є страховка. Він забув , що це теж ДТП. Відповідно до терміна , ДТП - подія, що сталася під час руху. З цього випливає , навіть якщо в лобове скло потрапляє камінчик , при цьому водій має страховку , це теж ДТП.

Розглянемо порядок дій водія при причетності до ДТП.
Шановний водій при причетності до ДТП головне не хвилюватися і дотримуватися таких дій .

У разі прічетності до дорожньо -транспортної пригоди водій зобов'язаний :
а ) негайно Зупинити транспортний засіб и залішатіся на місці пригоди ;
б) увімкнуті аварійну сігналізацію и Встановити знак аварійної зупинка відповідно до вимог пункту 9.10 ціх Правил ;
в) Не переміщаті транспортний засіб и предмети , что мают прічетність до пригоди ;
г) Вжити можливіть ЗАХОДІВ для Надання Першої медичної ДОПОМОГИ потерпілім , віклікаті карету швидкої медичної ДОПОМОГА, а ЯКЩО це Неможливо , звернута помощью до прісутніх и Відправити потерпіліх до лікувального закладу ;
г) у разі неможлівості Виконати Дії , перелічені в підпункті "г" пункту 2.10 ціх Правил , відвезті потерпілого до найближче лікувального закладу своим транспортними засобами , Попередньо зафіксувавші розташування слідів пригоди , а такоже положення транспортного засоб после его зупинка ; у лікувальному закладі повідоміті свое Прізвище та номерний знак транспортного засоб (з пред'явленням посвідчення водія або Іншого документа , Який посвідчує особу , реєстраційного документа на транспортний засіб ) i повернути на місце пригоди ;
д) повідоміті про дорожньо-транспортну придатний орган чи Підрозділ міліції , записатися прізвіща та адреси очевідців , чекати прибуттів працівніків міліції ;
е) Вжити всех можливіть ЗАХОДІВ для Збереження слідів пригоди , огородження їх та організуваті об'їзд місця пригоди ;
є) до проведення медичного огляду НЕ вжіваті без призначення медичного працівника алкоголю , наркотіків , а такоже лікарськіх препаратів , виготовленя на їх Основі ( крім тих , Які входять до Офіційно ЗАТВЕРДЖЕНИЙ складу аптечки ) .
Якщо внаслідок дорожньо -транспортної пригоди немає потерпіліх та не завдан матеріальної Шкоди третім особам , а транспортні засоби могут безпечно рухатіся , водії ( за наявності взаємної Згоди в оцінці известить скоєного ) могут прибут до найближче поста Державтоінспекції або в орган чи Підрозділ міліції для оформлення відповідніх матеріалів , Попередньо склавші схему пригоди та поставивши підпісі под нею.
Третімі особами вважаються Інші учасники дорожнього руху , Які через Обставини виявило прічетнімі до дорожньо -транспортної пригоди .
У разі коли во время дорожньо -транспортної пригоди пошкоджено позбав застраховані транспортні засоби та немає Загибла и травмованіх , допускається оформлення відповідніх матеріалів представником страхової організації без участі працівника Підрозділу Державтоінспекції за Згідно учасников пригоди .

У ПДР показані дії на всі випадки ДТП. Хотілося б зупиниться на найголовніших. Тобто не будемо брати найстрашніший приклад , коли є жертви. Візьмемо найпоширеніший «наїзд ззаді ».
Перше і найголовніше , що забувають зробити водії .
Залишатися на місці. Ні за яких вмовляння не з'їжджати з місця ДТП.
Згідно ПДР водій може залишити місце ДТП тільки для доставки потерпілого.
А якщо водій з'їхав з місця ДТП , то ДТП не було , або водій порушив правила і залишив місце ДТП , за що штраф.

Порядок дій при ДТП стосовно застрахованого водія.

1 . Увімкнути аварійну сигналізацію і силу поставити знак аварійної зупинки.
2 . Надати медичну допомогу , і у випадку викликати швидку допомогу.
3 . Терміново викликати працівників ДАІ.
4 . При першій можливості зв'язатися з представником страхової організації ( пізніше 2 годин після ДТП)
5 . Чи не переміщати транспортний засіб і предмети причетні до пригоди .
6 . Ні в якому разі не погоджуватися на пропозицію від'їхати з місця пригоди для вирішення ситуації.
7 . Записати інформацію про іншого учасника ДТП (П.І.Б. водія , контактні телефони , адресу , модель та державний номер ТЗ ), номер його поліса страхування , дані про страхову компанію , яка видала поліс (назва, адреса та контактні телефони) , а також інформацію про можливих свідків (П.І.Б. , адреса та контактні телефони).
8 . До проведення медичного огляду не вживати без призначення медичного працівника алкоголю , наркотиків , а також лікарських препаратів , виготовлених на їх основі (крім входять до офіційно затвердженого складу аптечки ) .
9 . Після прибуття працівників ДАІ на місце ДТП записати назву та адресу підрозділу ДАІ , ( П.І.Б. та номер значка працівника ДАІ та його контактний телефон).
10 . Зберегти транспортний засіб чи завдані збитки в такому стані , в якому воно опинилося після ДТП , поки його не огляне експерт ( а також вимагаємо цього і від іншого учасника ДТП) .
11 . На протяг двох робочих днів після ДТП письмово повідомляємо страхову організацію про ДТП.

Працівник ДАІ повинен скласти такі документи:

1 . Протокол огляду місця ДТП.
2 . Схема ДТП , яка має бути складена за Вашою участю .
3 . Довідка про ДТП з детальним описом збитку ТЗ.

Документи , які треба надати в страхову організацію :
1 . Письмова заява встановленого зразка.
2 . Довідка про ДТП , оформлена працівником ДАІ.
3 . Протокол медичного огляду на алкоголь і наркотики.
4 . Інші документи , які стосуються ДТП , в т.ч. підтверджують розмір збитку.
Категорія: Страховка | Переглядів: 3053 | Додав: Vovchuk | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]