23:08
Дев'ять автомобілів зіткнулися на трасі "Донецьк - Єнакієве".

Аварія сталася близько половини восьмого в кілометрі від Харцизька. Причиною ДТП став туман і сильна ожеледь. У ДТП двоє постраждалих, Серйозних травм немає. У ДАІ пригода називають наймасштабнішим в районі за останнє десятиліття.

Три "Ланоса", "Мітсубісі", "Волга", "Десятка", "Таврія", "Хюндай" і "Джип" - за чверть години ці автомобілі зіткнулися на дорозі. Державтоінспекція налічила в аварії відразу сім ДТП.

Ігор Паламарчук - старший інспектор з оформлення ДТП:
"Спочатку водій" Волги "зіткнувся з" Мітсубісі ". Після цього відбулося зіткнення між білим, червоним, десяткою і синім" Ланосом ". Як вони їхали - ми з'ясовуємо".

За словами працівників ДАІ, причина аварії - у невдалому поєднанні погоди і ландшафту. У балці у Нижньої Кринки стояв густий туман, він і викликав обмерзання дороги. У того ж траса між Нижня Кринка і Харцизькому посипана не була.

Сергій Чуприна - водій:
"Ожеледь був жахливий. Люди виходили з машин і падали. А дорога не те, що не посипана, а взагалі: посипана до місця аварії. Там, де льоду не було".

У ДАІ стверджують, що в аварії винні і самі водії. У ожеледь і туман вони повинні були тримати дистанцію і їхати на "малій" швидкості. Проте водії-професіонали вважають - за такої погоди навіть такі запобіжні заходи можуть не врятувати. Очевидець події Дмитро Любарський сам ледве уникнув аварії.

Дмитро Любарський - очевидець:
"Я під'їхав на автобусі, бачу - вони стикаються. Я зупинився, швидко натиснув на газ і поїхав назад".

Державтоінспекцією за фактом аварії вже складено вісім протоколів. Один з них - на Харцизьке відділення облавтодору. Матеріали до суду передадуть через три дні.

Водіїв за втрату контролю над управлінням або на півроку позбавлять прав, або предпішут сплатити штраф від 340 до 420 гривень. За словами державтоінспекторів, витрати на ремонт автомобілів, швидше за все, покриють страхові компанії.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 780 | Додав: Vovchuk | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]