18:16
Батьки загиблого у ДТП рівнянина вимагають повторного розслідування та покарання для винуватця
Батьки вимагають повторного розслідування обставин дорожньо-транспортної пригоди, в якій загинув їхній син. Це сталося 5-ого вересня 2010 року на трасі Рівне – Луцьк.



Поблизу села Обарів на мокрій дорозі автомобіль Х’юндай-Соната втратив керування та вилетівши на зустрічну смугу, врізався в бетонну електроопору. Це кадри, відзняті після ДТП батьком загиблого хлопця - жахливий удар перетворив легковик на купу металобрухту. У салоні, окрім водія, були 2 пасажири. 24-річний Дмитро Фінчук, який знаходився на задньому сидінні, зіткнення не пережив.

Водій та інший пасажир у ДТП вижили. За фактом аварії порушили кримінальну справу. Експертиза показала: авто рухалось зі швидкістю понад 130 кілометрів на годину. І це в межах населеного пункту. У скоєні ДТП слідчі звинуватили водія автомобіля «Х’юндай».

Справу направили до суду. Але водія не покарали. Через закон про амністію, який звільнив підсудного від кримінальної відповідальності.

У прокуратурі звинувачення у затягуванні справи заперечують. Пояснюють: амністія – це закон і від нього нікуди не втечеш.

Найбільше батьків загиблого хлопця обурює, що суд навіть не позбавив водія права керування. Анатолій Фінчук показує довідку з міліції - тут перелік порушень правил дорожнього руху, за які Олександра Стафійчука притягали до адмінвідповідальності. Здебільшого, це перевищення швидкості, але є і керування у нетверезому стані.

Програмі «Патруль» вдалося поспілкуватися з Олександром Стафійчуком. Він визнає: у ДТП справді винен, адже перевищив швидкість та не впорався з керуванням на мокрій дорозі. А от у прокуратурі, запевняє чоловік, на момент аварії уже не працював.

А от численні штрафи Олександр Стафійчук пояснює особливостями колишньої роботи.

Із вироком суду, який амністував водія «Сонати», батьки загиблого хлопця не погодились та оскаржили його у Вищому спеціалізованому суді. Анатолій Фінчук вважає, що слідчі не звернули увагу на деякі обставини, за яких сталась аварія. Зокрема, як син потрапив у салон авто. Ці звинувачення Олександр Стафійчук називає абсурдними. Каже: Дмитро був його знайомим. Того дня вони зустрілись на шиномонтажі. Дмитро попросив його підвезти.

Попри все, батьки загиблого хлопця здаватись не збираються. Анатолій Фінчук налаштований рішуче. Каже: якщо правди не знайде в Україні, шукатиме її в Європі.



Категорія: ВІДЕО | Переглядів: 899 | Додав: Vovchuk | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]